De omgeving

img_slide_02

We kunnen uren praten over de schitterende omgeving met de rijke historie.

Maar we hebben eigenlijk liever dat u zelf Zeeland ontdekt in haar meest zuivere en pure vorm.

We hebben een aantal wetenswaardigheden voor u samengevat hieronder:

plaatje1
plaatje2
plaatje3

Al reeds omstreeks het jaar 620 was de naam Vlissingen bekend. In die tijd was het niet meer dan een gehucht rond een visplaats.

Vlissingen kreeg in 1315 van Willem III stadsrechten.
Sindsdien is de stad uitgegroeid tot een bruisend centrum aan de Wester Schelde met ruim 45.000 inwoners.

Scheepswerf “de Schelde” geniet bekendheid over de hele wereld. Tot voor kort vormde de scheepswerf een groot deel van het centrum van Vlissingen. Inmiddels zijn het grootste deel van de activiteiten van de werf verhuisd naar het havengebied “Vlissingen- Oost” .
Het bekendste schip wat door de scheepswerf gebouwd is is zonder meer de “Willem Ruijs

De gemeente Vlissingen omvat naast de stad Vlissingen ook nog de dorpen Oost-Souburg en Ritthem. Oost-Souburg beschikt over een gezellig centrum waar het leuk winkelen is. Ook de regionale radiozender Omroep Zeeland huist in Oost-Souburg. Tussen Vlissingen en Vlissingen-Oost ligt het kleine plaatsje Ritthem, met zijn 600 inwoners één van de kleinere plaatsjes in Zeeland.

 

Een stad die zeker een bezoek waard is, is Middelburg. Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Op nog geen 10 minuten van Vlissingen vindt u een stad met een oud centrum en vele bezienswaardigheden en karakteristieke panden.

Een klein stukje verder ligt het oude havenstadje Veere. Hier vandaan kunt u een rondvaart maken over het Veerse Meer. Veere beschikt over een aantal erg gezellige eetgelegenheden en is uw bezoek meer dan waard.

 

Recht voor de deur van uw appartement vind u de boulevard van Vlissingen met daar achter het strand. Van oudsher is de boulevard een echte trekpleister. Het bruist er in de zomer dan ook van de gezelligheid. Aan de boulevard zijn verschillende gezellige eetgelegenheden te vinden.

Op de pagina “links” vindt u verschillende links naar de hierboven beschreven dorpen en steden.